Follow-up як Інструмент Комунікації | BeEnglish

Follow-up як Інструмент Комунікації

23

12 / 2021

1046

Категорії: English language, Interesting to know, Language of Business

Чи знаєте ви, що означає follow up? Найчастіше рано чи пізно у всіх бувають ситуації, коли коли Ви познайомилися з людьми на якомусь event або намагалися провести Pitch Deck, після чого домовилися списатися в майбутньому. Але на жаль, незважаючи на те, скільки часу пройшло, Вам все одно ніхто не напише. Що ж тоді робити у такій ситуації?

Побудова комунікації була завжди важливим skill, а сьогодні тим більше! Сьогодні ми поділимося як же такі поліпшити свою комунікацію англійською і для чого потрібен follow up.

ЩО ТАКЕ FOLLOW UP І НАВІЩО ПОТРІБНО ЗВЕРТАТИ НА ЦЕ УВАГУ?
TOP FOLLOW UP QUESTIONS EXAMPLES
ВИСНОВКИ

Що таке follow up і навіщо потрібно звертати на це увагу?

Follow up це – найпотужніша навичка, яка допомагає підтримувати контакт з клієнтами, партнерами, роботодавцями. Зауважимо, що цю навичка варто тренувати регулярно і поглиблювати знання.

Для того, щоб написати follow up letter або business follow up email варто слідувати follow up points:

Домовляйтесь заздалегідь

Якщо Ви вже домовилися раніше з людиною, не варто боятися нагадати про себе. Запитайте у людини, як і коли зручно їй буде списатися або ж зателефонувати

Нагадуйте про себе

У житті ситуації можуть бути різні і причин невиходу на контакт клієнта після зустрічі сила-силенна. Як мінімум людина могла забути, а максимум вона просто втратила ваші контакти.

Зазначимо, що краще почекати кілька днів і тільки після цього написати. Пишіть чітко, коротко та по справі

Напишіть після зустрічі

Нічого погано немає в тому, щоб зробити follow up after meeting або after interview. Таким чином, Ви збережете контакт та спілкування з людиною. Але пам’ятайте, має пройти хоча б 24 години після зустрічі.

Після співбесіди також досить важливо підтримувати контакт, адже таким чином Ви покажете свої серйозні наміри та цілеспрямованість. У жодному разі не тисніть на компанію, просто make a follow up з подякою.

Поставьте ціль

Пишіть коротко і дружелюбно, напишіть людині одразу ваші follow up strategies та робить акцент на них. Використовуйте структурованість та маркуйте найважливіше, а також не відходьте від follow up email subject.

Головна особливість даного листа полягає в тому, що почати лист краще з висновку, чого Ви дійшли раніше в розмові з людиною

Поважайте час людей

У випадку, якщо Ви все ж не хочете підтримувати контакт з людиною, Вам написали листа after proposal не таке, як Ви очікували або ж надійшов лист запрошення, який вас не влаштовує, не варто “годувати сніданками” людей. Краще написати ввічливу відмову, а не просто залишити листа no response

Follow-up letters можуть бути різні як для свого просування, так і існує follow up маркетинг. Крім того, дуже важливо писати customer follow-up для кращої репутації. Використовуйте фрази ділової комунікації, і ваша компанія завжди буде на плаву!

TOP follow up questions examples

У листах такого роду є спеціальна лексика, яку варто використати. Внизу ми даємо список найпопулярніших follow up phrases, які допоможуть Вам підтримати контакт.

  • What is a good time for you to follow up? – У який час вам краще відповісти?
  • How can I follow up with you? – Як буде зручно зв’язатися?
  • When should I be expecting to hear back from you? – Коли мені чекати на відповідь від вас?
  • What is the best way до звернути увагу? – Яким чином краще зв’язатися з вами?
  • Can I get your contact info? I’d hate to lose you – Чи можу я отримати вашу контактну інформацію? Я не хотів би втратити контакт.

Висновки

Не забувайте про те, що така навичка як follow up – чудовий метод для збереження спілкування та контакту між клієнтами, партнерами та, звичайно ж, роботодавцями. Використовуйте цю навичку грамотно і поглиблюйте ваші знання у цій темі!

Пам’ятайте, що час не стоїть на місці, а особливо англійська. Щодня виходить все більше і більше інформації, нових “фішок” і звичайно способів збереження контакту. Зробіть ваш бізнес ще ефективнішим! Покажіть на співбесіді вашу зацікавленість та ерудованість!
У свою чергу, ми дуже сподіваємося, що допомогли Вам зрозуміти як писати follow up letter і тепер Ви з легкістю зможете заводити нових іноземних друзів та партнерів по всьому світу, а також без проблем спілкуватися англійською.

Якщо у вас залишилися питання та Ви хочете дізнатися більше, наша школа корпоративної англійської завжди рада допомогти! Ви з легкістю можете нам зателефонувати або написати! Успіхів!

Читайте також:
6 Шаблонів Англійською Для Customer Emails

 

З А Г Р У З К А

Pin It on Pinterest